Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest okres świąteczny i różnego rodzaju ciasta są mile widziane na naszych stołach. Są ciasta typowe dla naszej kuchni ale są takie, które stanowią pewien eksperyment w dobrym tego słowa zanczeniu i oczywiści to już nie jest eksperyment tylko sama pychota tak jak w tym wypadku.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 689
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 737
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 689
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 98
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 499
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 737
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek z wszystkich jajek, dodajemy 1 szklankę cukru oraz cukier waniliowy i ucieramy kogel-mogel. Do kogla mogla dodajemy jogurty, olej oraz budynie w proszku. Wszystko mieszamy robotem na wolnych obrotach.
Z białek ubijamy pianę, dosypujemy drugą szklankę cukru i dodajemy do masy jogurtowej bardzo lekko mieszając szpatułką.
Na dnie blachy kładziemy herbatniki i na herbatniki wylewamy masę jogurtową. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i wstawiamy do niego ciasto na minimum 1 godzinę i 15 minut. Musicie poznać swój piekarnik bo u mnie to wystarczy. Aby upewnić się czy już ciasto jest dobre sprawdzamy patyczkiem do szaszłyków czy mokre ciasto zostaje na wbitym patyczku.
Po upieczeniu ciasto pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy na wierzchu cukrem pudrem.