Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mokry i delikatny, z brzoskwiniami i rodzynkami
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 692
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 692
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Składniki
Białka ubijamy w połową cukru i odstawiamy. Żółtka ubijamy z resztą cukru i margaryną. Dodajemy ser, proszek do pieczenia, mąkę i przyprawę do sernika. Dobrze mieszamy. Do masy serowej dodajemy rodzynki, brzoskwinie i ubite białka. Mieszamy delikatnie łyżką, aby ciasto było miękkie i puszyste.
Ciasto wykładamy do nasmarowanej tłuszczem blaszki. Jest to porcja akurat na pół blachy, więc ja podzieliłam blachę "ścianką" z folii aluminiowej. Jeśli dacie mniej sera, np 500g, powinna zmieścić się w keksówce.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok. 40 minut. Powinno być ładnie wypieczone na górze. Najlepiej sprawdzić patyczkiem - patyczek powinien być wilgotny, ale czysty.
Po wyjęciu z piekarnika czekamy aż ostygnie. Ze względu na owoce ciasto jest mokre. Najlepiej smakuje po całej nocy w lodówce. Smacznego!