Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mokry i delikatny, z brzoskwiniami i rodzynkami
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Białka ubijamy w połową cukru i odstawiamy. Żółtka ubijamy z resztą cukru i margaryną. Dodajemy ser, proszek do pieczenia, mąkę i przyprawę do sernika. Dobrze mieszamy. Do masy serowej dodajemy rodzynki, brzoskwinie i ubite białka. Mieszamy delikatnie łyżką, aby ciasto było miękkie i puszyste.
Ciasto wykładamy do nasmarowanej tłuszczem blaszki. Jest to porcja akurat na pół blachy, więc ja podzieliłam blachę "ścianką" z folii aluminiowej. Jeśli dacie mniej sera, np 500g, powinna zmieścić się w keksówce.
Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok. 40 minut. Powinno być ładnie wypieczone na górze. Najlepiej sprawdzić patyczkiem - patyczek powinien być wilgotny, ale czysty.
Po wyjęciu z piekarnika czekamy aż ostygnie. Ze względu na owoce ciasto jest mokre. Najlepiej smakuje po całej nocy w lodówce. Smacznego!