Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie lata. Pyszny, delikatny i kremowy. Zarówno jeżyny jak i borówki można jeszcze kupić, więc zachęcam do pieczenia.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 24
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 115
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 24
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 115
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
250g borówek i 50g jeżyn umyć, włożyć do małego garnka i wymieszać z 3 łyżkami cukru i syropem klonowym. Gotować na małym ogniu, aż owoce będą miękkie. Ostudzić i zmiksować na puree. Przetrzeć i zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Herbatniki pokruszyć drobno blenderem, dodać migdały, pozostały cukier i sól. Masło roztopić i całość wymieszać. Wyłożyć na dnie i bokach formy. Wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika.
Wyjąć podpieczony spód i zmniejszyć temperaturę do 160 stopni.
Wymieszać serki i cukier. Dodać sól i budyń. Pojedynczo dodawać jajka. Na końcu dodać puree, creme fraiche i sok cytrynowy. Wymieszać do połączenia składników. Masę przełożyć do formy. Piec ok. 50 minut. Po upieczeniu ostudzić w formie, na noc wstawić do lodówki. Ozdobić pozostałymi owocami. Smacznego :)