Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwukolorowe ciasto składające się z delikatnego , aksamitnego sernika i wilgotnego czekoladowego spodu, całość dopełnia świeży dodatek brzoskwiń !
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2936
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2936
Składniki
Ciasto czekoladowe: 1.Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotujemy na małym ogniu, aż składniki się połączą. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Ubijamy pianę z 4 białek ze szczyptą soli. 3. Do masy dodajemy żółtka, mieszamy drewnianą łyżką. Następnie na przemian dodajemy po 2 łyżki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia i ubitej piany. Delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto ma strukturę lekko lejącą. 4. Formę na ciasto /standardowa brytfanka/ lekko smarujemy tłuszczem, wykładamy spód papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i wyrównujemy łyżką.
Masa serowa: 1.Twaróg z wiaderka miksujemy z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, budyniem oraz mąką kartoflaną. 2. Wylewamy sernik delikatnie na ciasto. *Sernik ma dość płynną konsystencję, nie należy się tym przejmować, pod wpływem pieczenia ciasto urośnie, zgęstnieje, a co najważniejsze po upieczeniu niewiele opadnie. 3. Wyrównujemy. Układamy brzoskwinie odsączone z zalewy i pokrojone w plastry. 4. Wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Pieczemy przez ok. 1 godziny.