Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z ciastek, puszysta masa serowa oraz polewa ze śliwek.
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 274
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 274
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 452
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 156
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 101
Składniki
Ciastka kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem i kakao. Formujemy spód formy (24) i podpiekamy 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Cytrynę dobrze myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach i wyciskamy z niej sok.
Twaróg, słodzik/cukier, rozpuszczone masło, mąkę ziemniaczaną miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy cytrynę i krótko miksujemy.
Na ostudzony spód wylewamy masę serową. Pieczemy 1 godz w 170 stopniach.
Śliwki suszone zalewamy wrzątkiem na 10 minut, aby zmiękły. Kroimy drobno w kostkę i miksujemy z jogurtem ( masa będzie dość gęsta). Rozprowadzamy po ostudzonym serniku i chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce.