Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czarno-biały na nadchodzące Święta polecam taki serniczek!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Ciasto: Z mąki, śmietany, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, cukru pudru, żółtek, margaryny wyrabiamy ciasto. Dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao. Jedną część jasną i z kakao chłodzimy w lodówce.
Ser: Ser mielimy dwa razy i ucieramy z cukrem, śmietaną, budyniem w proszku, mąką, proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy. Dzielimy na dwie części. Ułożenie: Ciasto jasne- ser- ciasto ciemne starte na tarce o dużych oczkach- ser- ciasto białe starte na tarce Pieczemy w 180-200 stopni do 60 minut w formie 25/36.