Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czarno-biały na nadchodzące Święta polecam taki serniczek!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 68
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2021
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 68
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2021
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
Ciasto: Z mąki, śmietany, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, cukru pudru, żółtek, margaryny wyrabiamy ciasto. Dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao. Jedną część jasną i z kakao chłodzimy w lodówce.
Ser: Ser mielimy dwa razy i ucieramy z cukrem, śmietaną, budyniem w proszku, mąką, proszkiem do pieczenia. Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Mieszamy. Dzielimy na dwie części. Ułożenie: Ciasto jasne- ser- ciasto ciemne starte na tarce o dużych oczkach- ser- ciasto białe starte na tarce Pieczemy w 180-200 stopni do 60 minut w formie 25/36.