Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś słodki czekoladowy sernik w połączeniu z orzeszkami ziemnymi. Jakiś czas temu robiłam ten sernik z orzechami laskowymi, bo mówiąc szczerze, nie lubię fistaszków. Ale czego się nie robi dla męża i dzieci. :)
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1363
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12214
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1363
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12214
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, formę 26cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę połamać i razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać mleko i masę czekoladowo-maślaną. Przesiać mąkę i stopniowo dodawać do masy. Krówki posiekać, wmieszać do masy. Ciasto przełożyć do formy, piec ok. 25 minut. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika i zredukować temperaturę do 160 stopni.
Masło orzechowe lekko podgrzać, a następnie dokładnie wymieszać z serkiem, śmietaną, cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i budyniem. Masę wyłożyć na podpieczony spód czekoladowy. Piec kolejne 60 minut. Ostudzić w wyłączonym piekarniku, a następnie wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.
Kremówkę mocno podgrzać. Czekoladę połamać i roztopić w gorącej kremówce. Dodać miód i masło i dobrze wymieszać. Polewę wylać na zimny sernik. Ozdobić fistaszkami. Smacznego :)