Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aksamitny serniczek bez pieczenia
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18650
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8864
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18650
Składniki
Wykonanie spodu; Ciasteczka wrzucić do misy blendera i zmiksować na piasek. Masło roztopić i wsypać do niego pokruszone ciasteczka, wymieszać. Masę z ciastek wyłożyć na dno tortownicy na papier do pieczenia. Schłodzić w lodówce ok. 2 godziny. Wykonanie masy serowej; Ser powinien być w temperaturze pokojowej. Wsypać cukier puder i waniliowy,wymieszać mikserem.Czekolady połamać i roztopić. Do czekolady dodać dwie łyżki sera aby ją zahartować. Następnie wymieszać z pozostałym serem, energicznie, najlepiej mikserem. Masę serową wyłożyć na spód z ciastek. Umieścić w lodówce na kilka godzin.. Smacznego.