Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aksamitny serniczek bez pieczenia
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2841
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2841
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Wykonanie spodu; Ciasteczka wrzucić do misy blendera i zmiksować na piasek. Masło roztopić i wsypać do niego pokruszone ciasteczka, wymieszać. Masę z ciastek wyłożyć na dno tortownicy na papier do pieczenia. Schłodzić w lodówce ok. 2 godziny. Wykonanie masy serowej; Ser powinien być w temperaturze pokojowej. Wsypać cukier puder i waniliowy,wymieszać mikserem.Czekolady połamać i roztopić. Do czekolady dodać dwie łyżki sera aby ją zahartować. Następnie wymieszać z pozostałym serem, energicznie, najlepiej mikserem. Masę serową wyłożyć na spód z ciastek. Umieścić w lodówce na kilka godzin.. Smacznego.