Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czekoladowy to deser, który łączy w sobie kremową konsystencję tradycyjnego sernika z głębokim, bogatym smakiem czekolady. Idealny dla miłośników słodkości, ten wypiek jest doskonałym wyborem na specjalne okazje, jak i na słodki poczęstunek w gronie rodziny lub przyjaciół. Będzie też gwiazdą świątecznego stołu
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17622
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15259
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4941
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8997
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17622
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15259
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4941
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8997
Składniki
Czekoladę gorzką i mleczną podziel na kawałki. Roztop ją w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Odstaw.
Zmiksuj serek śmietankowy albo twaróg przez kilkanaście sekund. Dodaj cukier biały i brązowy, a następnie kakao. Zmiksuj. Dodaj teraz całe jajka oraz żółtka. Zmiksuj tylko do połączenia składników.
Wlewaj stopniowo śmietankę, cały czas miksując na niewielkich obrotach.
Na koniec wlej rozpuszczoną czekoladę i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj tylko do połączenia składników.
Tortownicę o średnicy około 19 centymetrów wyłóż papierem do pieczenia. Wylej sernik czekoladowy. Przygotuj drugie naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Włóż sernik na blachę umieszczoną na średniej wysokości, a poniżej ustaw naczynie z wodą. Piecz w temperaturze 165 stopni Celsjusza przez 60-70 minut. Studź przy uchylonych drzwiczkach.
Sernik powinien schłodzić się w lodówce przez kilka godzin.