Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czekoladowy to deser, który łączy w sobie kremową konsystencję tradycyjnego sernika z głębokim, bogatym smakiem czekolady. Idealny dla miłośników słodkości, ten wypiek jest doskonałym wyborem na specjalne okazje, jak i na słodki poczęstunek w gronie rodziny lub przyjaciół. Będzie też gwiazdą świątecznego stołu
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22480
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14764
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4561
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43882
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 587
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 586
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22480
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14764
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4561
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43882
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 587
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 586
Składniki
Czekoladę gorzką i mleczną podziel na kawałki. Roztop ją w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Odstaw.
Zmiksuj serek śmietankowy albo twaróg przez kilkanaście sekund. Dodaj cukier biały i brązowy, a następnie kakao. Zmiksuj. Dodaj teraz całe jajka oraz żółtka. Zmiksuj tylko do połączenia składników.
Wlewaj stopniowo śmietankę, cały czas miksując na niewielkich obrotach.
Na koniec wlej rozpuszczoną czekoladę i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj tylko do połączenia składników.
Tortownicę o średnicy około 19 centymetrów wyłóż papierem do pieczenia. Wylej sernik czekoladowy. Przygotuj drugie naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Włóż sernik na blachę umieszczoną na średniej wysokości, a poniżej ustaw naczynie z wodą. Piecz w temperaturze 165 stopni Celsjusza przez 60-70 minut. Studź przy uchylonych drzwiczkach.
Sernik powinien schłodzić się w lodówce przez kilka godzin.