Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z dwoma serami, jasnym i ciemnym. Sernik z mlekiem skondensowanym i budyniem. Dodatkowo pokryty kremem śmietankowym. Sernik wyszedł bardzo dobry.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 360
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 819
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem. Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować na niskich obrotach miksera. Ciasto rozsmarować do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia.
masa- Każdą masę serową robić w oddzielnych naczyniach. Zmiksować jajka z cukrem a potem przesianymi budyniami. Następnie dodać ser i mleko skondensowane i zmiksować.
Kłaść dużymi łyżkami do serwowania, kupki z połowy masy. Raz jasną a raz ciemną.
Drugą warstwę wykonać podobnie lecz naprzemiennie. Tam gdzie była jasna masa, kłaść ciemną itd. do wyczerpania masy.
Piec w 175 *C. ok 70 min. Pod koniec można przykryć papierem, jakby mocno sernik przypiekał się. Sernik ostudzić.
krem- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do ciepłego. Czekoladę zetrzeć na tarce jarzynowej. Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem, serkiem i fixem .Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać na zimny sernik i wyrównać. Można ząbkowaną szpatułką zrobić wzorek na kremie. Sernik schłodzić w lodówce.