Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały – sernik dyniowo-klonowy jest po prostu doskonały. Świetne połączenie smaków, delikatna konsystencja, wszystko tu do siebie pasuje.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Twaróg miksuję z cukrem i cukrem waniliowym, dodaję syrop klonowy, śmietanę i cynamon. Następnie po jednym jajku i puree z dyni. Śmietankę ubijam i dodaję do masy serowej. Całość mieszam już delikatnie łopatką. Tortownicę 20-22 cm wykładam biszkoptami, na biszkopty wykładam masę serową. Górę wyrównuję i ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 75 minut.
Po tym czasie wyłączam piekarnik i delikatnie uchylam drzwiczki. Po 30 minutach wyciągam blaszkę z piekarnika i odstawiam sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny. Na koniec ozdabiam tym, czym lubię. U mnie to 100 g czekolady rozpuszczonej w 110 ml śmietanki 30%, orzechy i migdały. Sernik dyniowo-klonowy gotowy. Smacznego Przepis pochodzi z książki Rona Kalenuika „Po prostu pyszne gotowanie 2”