Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli serniki wam "klapią" albo cóś innego, to mówię Wam, róbcie ten! Nie mogę powiedzieć, że do pieczenia mam dwie lewe ręce, ale zwyczajnie nie chce mnie się pie...bawić w skrupulatne odmierzanie składników :P No po prostu cierpliwości nie mam. Ostatnio łapię się za te bardziej skomplikowane, bo muszę coś tam wiedzieć ;) Ale ten sernik jest tak prosty, tak pyszny i tak delikatny, że będziecie go powtarzać i powtarzać, i powtarzać, i....no seryjnie mówię! A! jak nie dostaniecie takiego budyniu, to wsypcie jaki macie pod ręką. Na bank będzie dobry. Bo polecam to ja, Arek Gie
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1823
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 216
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1823
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 216
Składniki
Blaszkę (20x20) wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy herbatniki, równomiernie wysypujemy rodzynki. Ser, żółtka, cukier waniliowy i budyń miksujemy na gładką masę. Następnie cienkim strumieniem wlewamy olej (cały czas miksujemy). Kolejno wsypujemy (po łyżce) mleko w proszku, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu (cały czas miksując) partiami wsypujemy cukier. Ubijamy do momentu kiedy piana będzie sztywna i lśniąca. Do ubitej piany dodajemy na przemian, masę serową i mleko. Mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Masę wylewamy na herbatniki. Pieczemy 55 minut w temperaturze 180°C. Jeśli góra zacznie za bardzo zaczyna się przypiekać, nad blaszkę z ciastem wsuwamy dużą blachę od piekarnika. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika, studzimy.