Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski tradycyjny sernik wzbogacony dyniowym puree, kajmakiem i sezamem. Puszysty, wilgotny i pyszny.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Spód. Pokruszone ciasteczka, masło i przyprawę zmiksować na mokry piasek. Spód tortownicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wyrównać, lekko docisnąć i schłodzić. Masa serowa. Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej zmiksować na gładką masę. Nie miksujmy jednak zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 º C. Na schłodzony spód wylać masę serową, wyrównać. Włożyć do piekarnika i piec w kąpieli wodnej około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia temperaturę możemy zmniejszyć nawet do 150 C. Wyjąć, przestudzić. Sernik schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Potem polewamy płynnym kajmakiem i posypujemy sezamem.