Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski tradycyjny sernik wzbogacony dyniowym puree, kajmakiem i sezamem. Puszysty, wilgotny i pyszny.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 499
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 499
Składniki
Spód. Pokruszone ciasteczka, masło i przyprawę zmiksować na mokry piasek. Spód tortownicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, wyrównać, lekko docisnąć i schłodzić. Masa serowa. Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej zmiksować na gładką masę. Nie miksujmy jednak zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 º C. Na schłodzony spód wylać masę serową, wyrównać. Włożyć do piekarnika i piec w kąpieli wodnej około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia temperaturę możemy zmniejszyć nawet do 150 C. Wyjąć, przestudzić. Sernik schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Potem polewamy płynnym kajmakiem i posypujemy sezamem.