Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany - bez pieczenia, bez miksera
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5841
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 449
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5841
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 449
Składniki
Do garnka przełożyć masło oraz cukry. Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła. Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować). Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 25x35 wyłożyłam papierem do pieczenia i jedną warstwą herbatników. Wykładamy połowę gorącej masy serowej i kolejną warstwę herbatników. Wykładamy pozostałą masę serową i kolejną warstwę ciastek. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać masło i całość rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozprowadzić po herbatnikach. Posypać workami kokosowymi.