Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam na pyszne ciasto, sernik gotowany przełożony trzema spodami z polewą, posypany orzechami. Ciasto rozpływa się w ustach, robi się je łatwo i przyjemnie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 166
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 166
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Składniki
Składniki na 3 spody dajemy do miski i zagniatamy ciasto, dzielimy je na 3 części i wkładamy na około 20 minut do lodówki.
Następnie wałkujemy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, tak postępujemy z całym ciastem. Mamy mieć 3 spody.
MASA SEROWA Ser mielimy. Do garnka dajemy masło z cukrem i cukrem waniliowym i podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy ser, mieszamy na gładką masę
zmniejszamy ogień i dodajemy jajka, energicznie mieszamy. Następnie w 250 ml mleka rozpuszczamy 2 budynie i dodajemy do masy serowej, gotujemy mieszając do zgęstnienia.
Gorącą masą przekładamy spody, ciasto przykrywamy ściereczką.
Po około 30 minutach przygotowujemy polewę, do miski dajemy czekoladę, kakao, mleko i masło-rozpuszczamy nad kąpielą wodną, polewamy ciasto i posypujemy orzechami.
Ostudzone ciasto wstawiamy na kilkanaście godzin do lodówki. I gotowe :)
Ciasto pięknie się kroi i rozpływa w ustach :)