Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony placek mój i mojej rodziny. Smak kakao, sera i kokosa w jednym. Idealny na święta, dość szybki w przygotowaniu bo to w końcu jedna blacha bez przekładania!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta kakaowego: W garnku rozpuszczamy na małym ogniu masło, kakao, cukier z 3 łyżkami wody do połączenia składników na gładką masę, nie zagotowujemy! Odstawiamy do ostygnięcia. W między czasie możemy zrobić masę serową : Mielimy ser. Masło z cukrem miksujemy do połączenia składników, dodajemy jajka, a następnie ser partiami a na końcu wiórki kokosowe. Ciasto serowe jest już gotowe. Jak ciasto kakaowe ostygnie do temperatury pokojowej dodajemy do niego żółtka i miksujemy. Następnie dodajemy suche składniki tj. mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec miksujemy białka na pianę i delikatnie wmieszujemy w ciasto. Ciasta wykładamy na zmianę, raz serowe, raz kakaowe, robiąc górki i fale :) Niestety czasem ciasto bywa kapryśne i podczas pieczenia warstwy jednak się oddzielają w poziomie co tak naprawdę nie ma znaczenia, bo i tak jest przepyszne! Pieczemy 70 min w 180 stopniach.