Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony placek mój i mojej rodziny. Smak kakao, sera i kokosa w jednym. Idealny na święta, dość szybki w przygotowaniu bo to w końcu jedna blacha bez przekładania!
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta kakaowego: W garnku rozpuszczamy na małym ogniu masło, kakao, cukier z 3 łyżkami wody do połączenia składników na gładką masę, nie zagotowujemy! Odstawiamy do ostygnięcia. W między czasie możemy zrobić masę serową : Mielimy ser. Masło z cukrem miksujemy do połączenia składników, dodajemy jajka, a następnie ser partiami a na końcu wiórki kokosowe. Ciasto serowe jest już gotowe. Jak ciasto kakaowe ostygnie do temperatury pokojowej dodajemy do niego żółtka i miksujemy. Następnie dodajemy suche składniki tj. mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec miksujemy białka na pianę i delikatnie wmieszujemy w ciasto. Ciasta wykładamy na zmianę, raz serowe, raz kakaowe, robiąc górki i fale :) Niestety czasem ciasto bywa kapryśne i podczas pieczenia warstwy jednak się oddzielają w poziomie co tak naprawdę nie ma znaczenia, bo i tak jest przepyszne! Pieczemy 70 min w 180 stopniach.