Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, orzeźwiający, delikatnie kwaskowy sernik na spodzie z kruchych ciasteczek. Jeden z najprostszych i zarazem najsmaczniejszych deserów.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4469
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5903
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12693
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4469
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5903
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12693
Składniki
Tortownica 20 cm. Boki tortownicy delikatnie wysmarować tłuszczem, spód wyłożyć herbatnikami. W mikserze umieszczamy ser z oboma cukrami. Miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy po jednym jajku, nie miksujemy zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Potem dosypujemy mąkę i dolewamy olej. Herbatę matcha mieszamy na papkę z sokiem z limonki. Do osobnej miski przekładamy 8-10 łyżek masy sernikowej i mieszamy ją z zieloną pastą. Resztę masy serowej mieszamy z konfiturą jagodową.
Do zielonej masy dodać startą skórkę z limonek. Około połowę fioletowej masy serowej przełożyć do tortownicy, tak żeby pokryła spód ciasteczkowy.
Potem na środek kładziemy kilka łyżek masy zielonej. Następnie kilka łyżek masy fioletowej , potem zielonej i tak do wyczerpania się składników. Sernik pieczemy w 170 C około 60 minut. Gorąco polecam.