Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki świetnie smakują z owocami, bo przełamują ich konsystencję i delikatny smak. Co warto zrobić w sezonie? Na pewno sernik jagodowy, który jest słodki i lekko kwaśny jednocześnie!
Wymiary: 30 x 24 cm
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71845
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 521
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15542
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3383
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71845
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 521
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15542
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3383
Składniki
Ciastka rozdrobnij blenderem albo rozgnieć wałkiem na drobny piasek. Wymieszaj z roztopionym masłem na mokry piasek. Dno formy o wielkości 30 × 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, posmaruj masłem i wsyp masę z ciastek. Dokładnie ugnieć i dociśnij. Wstaw na minimum 30 minut do lodówki.
Rozrób 2 opakowania budyniu z 200 ml zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem i wrzuć rozrobiony budyń. Zagotuj, cały czas mieszając aż powstanie gęsty budyń. Odstaw do przestudzenia.
Miksuj ser, dodawaj porcjami przestudzony budyń. Następnie dodaj cukier waniliowy, pozostały budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną oraz jajka i dokładnie wymieszaj.
Na spód ciasteczkowy wyłóż masę serową. Posyp jagodami. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C, po wstawieniu po 10 minutach obniż temperaturę do 170°C i piecz ok. 1 godzinę.