Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5191
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5006
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1251
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5191
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11569
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5006
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1251
Składniki
Szklankę cukru, 250 g margaryny, 1/2 szklanki wody oraz 3 łyżki kakao dodać do garnka i rozpuścić ciągle mieszając. Odstawić do ostygnięcia. 2 jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka dodać do masy. Całość dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia. 2 białka ubić na sztywną masę. Mąkę i pianę dodać do masy. Dokładnie połączyć. Pozostałą margarynę utrzeć z 14 łyżkami cukru. 4 jajka rozbić. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dodać do masy. 4 białka ubić na sztywną pianę. Pianę i zmielony ser dodać do masy. Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 2 łyżki kaszy manny. Wymieszać. Wyłożyć na masę kakaową. Piec ok. 50 min w temp. 180 stopni.