Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie. Prosty i domowy przepis.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1155
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 125
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 442
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1155
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 125
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 442
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę, cukier, 2 żółtka, masło, kakao łączymy ze sobą. Zagniecione ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie ciasto dzielimy na 2 części. Większą cześć rozwałkowujemy i umieszczamy w formie do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Podpiekamy 10 minut w 170 stopniach. Studzimy. Rodzynki parzymy. Odsączamy . Obsypujemy mąką pszenną. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym żółtku. Dodajemy partiami ser. Dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Dodajemy rodzynki. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. Ser wylewamy na podpieczony spód. Ścieramy pozostałą cześć ciasta. Pieczemy 70 minut w 180 stopniach. Studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.