Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik kawowy z kawałkami czekolady, to przepis na łatwe ciasto bez pieczenia. Dla miłośników sernika i kawy :)
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 36
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 20
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 776
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2777
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 36
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 20
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 776
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2777
Składniki
Najpierw przygotowuję spód: Masło roztapiam. Herbatniki rozdrabniam blenderem i dodaję do masła. Mieszam i wykładam ciasteczka do tortownicy o średnicy 20 cm. Rozprowadzam ciasteczka na dnie i bokach tortownicy tworząc ciasteczkowy spód i rant. Tortownicę wstawiam do lodówki.
Teraz przygotowuję masę serową: W rondelku podgrzewam mleko, dodaję kawę rozpuszczalną i mieszam, aż kawa się rozpuści. Żelatynę zalewam ¼ szklanki zimnej wody i odstawiam do napęcznienia. Następnie dodaję ¼ szklanki gorącej wody i dokładnie mieszam. Twaróg miksuję z mlekiem skondensowanym. Śmietankę ubijam. Czekoladę siekam na drobne kawałki. Do twarogu z mlekiem skondensowanym dodaję mleko z kawą i żelatynę. Całość miksuję. Następnie dodaję bitą śmietanę i mieszam masę łopatką. Na koniec dodaję siekaną czekoladę i ponownie delikatnie mieszam. Masę serową wykładam na ciasteczkowy spód i sernik wstawiam do lodówki na kilka godzin. Sernik kawowy gotowy. Idealnie smakuje z kleksem dżemu z czarnej porzeczki. Smacznego