Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z aromatem kawy na orzechowym spodzie to idealny deser na coraz to cieplejsze dni. Smakosze kawy na pewno zachwycą się jego smakiem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 727
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5381
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9192
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 83
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 727
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5381
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9192
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 83
Składniki
Obrane orzechy kruszymy (za pomocą mocnego blendera lub w zakręcamy w ścierkę i kruszymy młotkiem do mięsa). Łączymy z płatkami jaglanymi.
Do rondelka wrzucamy masło oraz gorzką czekoladę, rozpuszczamy i studzimy. Ostudzoną masę wlewamy do suchych składników i mieszamy do połączenia.
Wylepiamy spód (użyłam 24 cm formy) i wsadzamy do lodówki.
Twaróg dobrze mielimy, jeśli nie daliście gotowego z wiaderka. W międzyczasie przyrządzamy galaretki i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno. Kawę rozpuszczamy.
Do twarogu dodajemy galaretkę i kawę, dosładzamy wedle uznania i miksujemy. Na koniec ubitą śmietankę i krótko jeszcze miksujemy. Przelewamy masę na utwardzony spód i wkładamy sernik do lodówki najlepiej na całą noc.
Polewa: gorzką czekoladę rozpuszczamy razem z mlekiem i polewamy stężały sernik, posypując na koniec pokruszonymi orzechami.