Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najbardziej lubianych serników w moim domu. Robię go na różne okazje i zawsze znika błyskawicznie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 255
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21751
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 255
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21751
Składniki
Ciasteczka mielimy na piasek, łączymy z olejem kokosowym ( najlepiej dać go najpierw mniej i stopniowo dodawać aż połączy się z ciastkami) oraz wiórkami i wykładamy spód tortownicy, ugniatamy. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy ser, budyń, olej i wiórki kokosowe. Miksujemy tylko do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką (łyżką). Masę serową wylewamy na spód. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 160°C. Na półkę niżej wstawiamy naczynie z wodą. Wkładamy sernik i pieczemy około 90 minut. Kiedy sernik na środku nie będzie już płynny to wyłączamy piekarnik i pozostawiamy na godzinę. Następnie wyjmujemy i odstawiamy na kilka godzin do zupełnego wystudzenia. pianka: Syrop podgrzewamy i dodajemy ksylitol oraz żelatynę i dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia, studzimy. Dobrze schłodzona śmietankę ubijamy na sztywno a następnie strumyczkiem wlewamy syrop cały cas ubijając. Piankę wykładamy na sernik i posypujemy wiórkami. Odstawiamy do stężenia. Przed podaniem możemy udekorować kawałkami ananasa. Smacznego!
Sernik kokosowy z ananasem