Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na zbliżające się święta. Tradycyjny, prosty sernik, którego smak dopełnia korzenny aromat spodu i pierniczków.
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki, żeby się schłodziło.
Ser zmielić jedno lub dwukrotnie. Można użyć też zmielony z wiaderka. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po jednym żółtku i ser cały czas ubijając. Dodać budynie. Ubić białka na sztywną pianę. Ubite białka dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Wyjąć kruche ciasto z lodówki i rozwałkować. Przełożyć je do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę masy serowej, ułożyć na niej pierniczki i wyłożyć resztę masy serowej. Piec ok. 60 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu ciasto pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, by wystygło.