Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ze spodem z ciasta kruchego, bez bakalii.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15635
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2906
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15635
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2906
Składniki
Ze składników zagniatamy kruche ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Twaróg połączyć ze śmietanką i mąką, dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem waniliowym żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej.
Gotowa masa serowa.
2/3 ciasta rozwałkowujemy na cienki placek, układamy na spodzie blachy, nakłuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza i pieczemy około 10 minut.
Na ostudzony, upieczony spód wlewamy masę serową, a z pozostałego ciasta robimy z wałeczków kratkę i układamy na wierzch ciasta. Kratkę smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy godzinę w temperaturze 160 stopni Celsjusza. Po upieczeniu lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy.
Ostudzony sernik musimy wstawić do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!!!