Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ze spodem z ciasta kruchego, bez bakalii.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Ze składników zagniatamy kruche ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Twaróg połączyć ze śmietanką i mąką, dodać utarte z cukrem pudrem i cukrem waniliowym żółtka. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej.
Gotowa masa serowa.
2/3 ciasta rozwałkowujemy na cienki placek, układamy na spodzie blachy, nakłuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza i pieczemy około 10 minut.
Na ostudzony, upieczony spód wlewamy masę serową, a z pozostałego ciasta robimy z wałeczków kratkę i układamy na wierzch ciasta. Kratkę smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy godzinę w temperaturze 160 stopni Celsjusza. Po upieczeniu lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy.
Ostudzony sernik musimy wstawić do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!!!