Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo przygotowanie masy serowej do tego sernika nie trwa dłużej niż 5 minut. Później pozostaje nam już tylko czekać aż się upiecze i ostygnie:).
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1261
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4015
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 990
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1261
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4015
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 990
Składniki
Twaróg, masę kajmakową, jajka, cukier i masło w temperaturze pokojowej umieszczamy w misie miksera. Miksujemy tylko do połączenia składników by nie napowietrzyć masy.
Na dno tortownicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wlewamy masę serową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez około 1,5 godziny. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą noc.
Sernik smarujemy grubą warstwą masy kajmakowej, posypujemy pokrojonymi krówkami i płatkami migdałowymi.