Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik na ciemnym spodzie
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Ciasto ciemne Kasię, cukier, wodę i kakao zagotowujemy i studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy pianę z białek i bardzo dokładnie ale delikatnie mieszamy ciasto. Wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.
Ciasto serowe: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy cukier waniliowy i masło Gdy już całość dobrze nam się utrze dodajemy ser i grysik Na końcu dodajemy białka ubite na sztywno ze szczyptą soli- mieszamy delikatnie. Łyżką układamy kopczyki z masy serowej na ciemnym cieście. Pieczemy w 180 st około 45-50 minut i koniecznie trzeba sprawdzić patyczkiem sprawdzić czy boki ciasta odchodzą od blaszki