Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik na ciemnym spodzie
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 59
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11026
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 59
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11026
Składniki
Ciasto ciemne Kasię, cukier, wodę i kakao zagotowujemy i studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy pianę z białek i bardzo dokładnie ale delikatnie mieszamy ciasto. Wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.
Ciasto serowe: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy cukier waniliowy i masło Gdy już całość dobrze nam się utrze dodajemy ser i grysik Na końcu dodajemy białka ubite na sztywno ze szczyptą soli- mieszamy delikatnie. Łyżką układamy kopczyki z masy serowej na ciemnym cieście. Pieczemy w 180 st około 45-50 minut i koniecznie trzeba sprawdzić patyczkiem sprawdzić czy boki ciasta odchodzą od blaszki