Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiaderko sera w lodówce z kończącą się datą , wiec postanowiłam że upiekę najprostszy sernik jaki może być. Sernik jaki uda się osobom początkującym. Sernik prosty, nieskomplikowany przepis ale przede wszystkim smaczny.
blaszka , mikser , miska, łyżka,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3815
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414597
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3815
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414597
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2350
Składniki
Spód do sernika zrobić z herbatników kakaowych. Herbatniki rozdrabniać wałkiem , dodać roztopione letnie masło, całość dokładnie zagnieść. Blaszkę średniej wielkości wyłożyć masą z herbatników. Masa serowa; Masło zmiksować z cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Do masy dodać żółtka , proszek budyniowy i porcjami mielony ser biały. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać, a do drugiej mąkę ziemniaczaną również wymieszać. Na masę z herbatników nakładać na przemian masę jasną z masą ciemną, lekko przemieszać widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Sernik po upieczeniu wystudzić.