Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik mango na zimno. Proste i pyszne ciasto, które przygotujesz na rożne okazje. Ciasto jest ekspresowe, jak masz zamrożony biszkopt. Jest prosty w przygotowaniu i bardzo owocowy. Sernik jest jak pianka, delikatnie słodki od owoców, zawiera mało cukru. Sernik na zimno będzie doskonałym deserem na upały.
rant fi18, folia cukiernicza, mikser
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 136
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 989
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 136
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 989
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Składniki
Biszkopt: Masło rozpuść i ostudź. Jajka ogrzej w gorącej wodzie. Do ciepłej miski dodaj jajka, cukier i wanilię, ubijaj przez 15 min. Masa zrobi się bardzo gęsta i zwiększy objętość. Zacznij dodawać po łyżce masło cały czas ubijając masę, do połączenia się składników. Mąkę dodaj na dwa razy, delikatnie mieszaj. Na koniec doda pokruszone maliny. Masę przelej do formy. Piecz przez 35-40 min ( do suchego patyczka)w 165’C. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia. Biszkopt przetnij na 3 blaty. Dwa zawiń w folię i włóż do zamrażalnika. Wykorzystasz do innych ciast. Biszkopt umieść w folii rantowej i rancie. Następnie na biszkopt wyłóż pokrojone w kostkę mango.
Masa: Pulpę zagotuj, zdejmij z ognia i dodaj galaretkę. Mieszaj aby się dokładnie rozpuściła. Ostudź. Śmietankę ubij ale nie na sztywno, dodaj zimną pulpę i miksuj przez chwilkę aby połączyć składniki. Masę wyłóż na mango, wyrównaj i wstaw do lodówki.
Żelka: pulpę i wodę zagotuj, dodaj agar. Wymieszaj i gotuj jeszcze przez 4 min. W wersji z żelatyną: żelatynę zalej woda i odstaw. Zagotowaną pulpę odstaw z ognia dodaj napęczniałą żelatynę i mieszaj aż się rozpuści. Zimną żelka wylej na sernik. Wstaw do lodówki na kilka godzin.