Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z dwóch rodzajów sera z dodatkiem owoców, to coś, co lubię i to bardzo!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 25
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10304
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 102
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 919
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 25
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10304
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 102
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 919
Składniki
Herbatniki (u mnie maślane) zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i na dno przełożyć ciastka mocno dociskając. Schować do lodówki. Sery zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Namoczoną żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do serów dolać likieru i zmiksować. Wyciągnąć ciasto z lodówki i dookoła poukładać plasterki truskawek.
Żelatynę zahartować masą serową i przelać do pozostałego sera. Na końcu wlać śmietankę i szybko zmiksować. Masę serową od razu przelać na ciasteczkowy spód.
Następnie na wierzchu poukładać plastry owoców w dowolny sposób :) Smacznego!