Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z dwóch rodzajów sera z dodatkiem owoców, to coś, co lubię i to bardzo!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 136
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 989
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 136
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 989
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11998
Składniki
Herbatniki (u mnie maślane) zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i na dno przełożyć ciastka mocno dociskając. Schować do lodówki. Sery zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Namoczoną żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do serów dolać likieru i zmiksować. Wyciągnąć ciasto z lodówki i dookoła poukładać plasterki truskawek.
Żelatynę zahartować masą serową i przelać do pozostałego sera. Na końcu wlać śmietankę i szybko zmiksować. Masę serową od razu przelać na ciasteczkowy spód.
Następnie na wierzchu poukładać plastry owoców w dowolny sposób :) Smacznego!