Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, który zawsze się udaje, nigdy nie opada i wszystkim smakuje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 997
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14655
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 997
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2857
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 959
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1717
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14655
Składniki
Dno tortownicy o śr. 28 cm wyłożyć biszkoptami i skropić gorzką kawą. Miękkie masło utrzeć z cukrem na "puch". Stopniowo dodawać po jednym żółtku, następnie po łyżce sera. Ubić pianę,wyłożyć na masie serowej, na pianie rozsypać kaszę manną i budyń. Wymieszać delikatnie łyżką, dodać proszek , alkohol, skórkę i sok z cytryny. Przelać na biszkopty. Piec 1 godzinę i 15 minut w tem. 165 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto aż do ostygnięcia. Na wierzchu rozsmarować lekko podgrzaną masę kajmakową i posypać płatkami migdałowymi.