Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, który zawsze się udaje, nigdy nie opada i wszystkim smakuje.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1457
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4447
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1457
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 402
Składniki
Dno tortownicy o śr. 28 cm wyłożyć biszkoptami i skropić gorzką kawą. Miękkie masło utrzeć z cukrem na "puch". Stopniowo dodawać po jednym żółtku, następnie po łyżce sera. Ubić pianę,wyłożyć na masie serowej, na pianie rozsypać kaszę manną i budyń. Wymieszać delikatnie łyżką, dodać proszek , alkohol, skórkę i sok z cytryny. Przelać na biszkopty. Piec 1 godzinę i 15 minut w tem. 165 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto aż do ostygnięcia. Na wierzchu rozsmarować lekko podgrzaną masę kajmakową i posypać płatkami migdałowymi.