Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do wykonania i smaczny. Aromat cytrynowy z nutką alkoholu podnosi znacznie jego smak.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1770
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7396
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2900
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1770
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7396
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2900
Składniki
Dno tortownicy o wymiarch 25/34 cm wyłożyć ciastkami nasączonymi kawą.
Do misy miksera włożyć masło i żółtka z cukrem. Ubijać do białości. Następnie po łyżce dodawać twaróg, kaszę i proszek budyniowy. Kiedy masa jest dobrze ubita, dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz aromat a następnie ubitą pianę. Wyłączyć robot i wlać alkohol. Delikatnie całość wymieszać i wylać na ciastka nasączone mocną, gorzką kawą. Piec 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 165 stopni z termoobiegiem. Piekarnik wyłączyć i przez 15 minut nie otwierać drzwiczek piekarnika. Po tym czasie, piekarnik lekko uchylić i pozostawić sernik do ostygnięcia.
Zimny sernik oblać masą kajmakową. Na wierzch zetrzeć na drobnych oczkach wafelek Knoppers.