Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik na ciemnym spodzie ,rozpływa się w ustach Bardzo łatwy do przygotowania ,nie potrzeba tu specjalnych umiejętności .
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie :Masa serowa Żółtka oddzielić od białek Margarynę ,cukier ,żółtka utrzeć na pulchną masę (można użyć miksera ) kolejno dodawać ,ser ,budyń z kaszką manną i proszkiem do pieczenia oraz olejek .Ubić białka na sztywno i dodać do masy serowe, delikatnie całość połączyć . Kruchy spód : Masło ,cukier ,mąkę ,sodę ,proszek kładę do miski, siekam nożem (można też w dłoniach rozetrzeć jak kto woli )na koniec dodaje żółtka i zagniatam .Kładę na około 30 minut do zamrażalki . Schłodzone ciasto (większość ciasta )wykładam spód blachy następnie wykładam masę serową i ścieram na tartce grubsze oczka pozostałą częścią ciemnego ciasta . Po upieczeniu gdy już będzie wystygnięte ,lukrujemy Gotowe ... Smacznego !!!