Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik na ciemnym spodzie ,rozpływa się w ustach Bardzo łatwy do przygotowania ,nie potrzeba tu specjalnych umiejętności .
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1600
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1001
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1600
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1001
Składniki
Wykonanie :Masa serowa Żółtka oddzielić od białek Margarynę ,cukier ,żółtka utrzeć na pulchną masę (można użyć miksera ) kolejno dodawać ,ser ,budyń z kaszką manną i proszkiem do pieczenia oraz olejek .Ubić białka na sztywno i dodać do masy serowe, delikatnie całość połączyć . Kruchy spód : Masło ,cukier ,mąkę ,sodę ,proszek kładę do miski, siekam nożem (można też w dłoniach rozetrzeć jak kto woli )na koniec dodaje żółtka i zagniatam .Kładę na około 30 minut do zamrażalki . Schłodzone ciasto (większość ciasta )wykładam spód blachy następnie wykładam masę serową i ścieram na tartce grubsze oczka pozostałą częścią ciemnego ciasta . Po upieczeniu gdy już będzie wystygnięte ,lukrujemy Gotowe ... Smacznego !!!