Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy sernik przygotowany na święto babci i dziadka. Sernik bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu .Smak sernika jest tak smaczny że na jednym kawałku nie skończysz. Polecam
mikser, blaszka, papier do pieczenia, miska, łyżka drewniana,
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 289
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 199
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 438
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 289
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 199
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 438
Składniki
Ciasto kruche; Do miski przesiać mąkę z proszkiem i sodą ,dodać kakao oraz żółtka ( białka odłożyć do masy serowej ) i pokrojone na mniejsze kawałki masło. Wszystkie składniki zagnieść na gładkie jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części większą i mniejszą, owinąć obie folią spożywczą, mniejszą włożyć do zamrażalnika , a większą do lodówki na 30 minut. Po 30 minutach ciasto z lodówki wyjąć i rozłożyć na spód wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Wielkość blaszki 35/26 cm. Ciasto ponakłuwać widelcem i odłożyć na bok. Przygotować masę serową. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek następnie żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą białą masę, dodać śmietanę , sok z cytryny oraz proszek budyniowy, zmiksować do połączenia składników. Cały czas miksując dodawać porcjami ser. Na koniec już nie miksując tylko drewnianą łyżką wmieszać ubite na sztywno białka dodając 2 białka z ciasta kruchego. Po wymieszaniu i połączeniu masy serowej z ubitą pianą z białek, masę wyłożyć na przygotowany spód. Wyjąć ciasto z zamrażarki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach na górę masy serowej. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut, po upieczeniu sernik zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika 30 minut, wymnij, odłóż do całkowitego wystudzenia i oprósz cukrem pudrem . Smacznego
Połączenie masy serowej z ubitą pianą z białek.
Przygotowanie spodu.
Sernik gotowy do podania.