Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, klasyczny sernik na herbatnikach. Sycący oblany śmietaną i startą czekoladą.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 436
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 82
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2676
Polecam.
Odsłon: 482
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 714
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 436
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 82
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2676
Polecam.
Odsłon: 482
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 714
Składniki
Do miski dodajemy ser, śmietanę, cukry, jajka, żółtka, mąki oraz aromat. Miksujemy bardzo krótko jedynie do połączenia się składników w innym przypadku sernik nadmiernie napowietrzymy co doprowadzi do jego wyrośnięcia ale potem równie szybko opadnie.
Tortownice 23 m bądź blaszkę smarujemy na dnie masłem a następnie układamy herbatniki. Wcześniej przygotowaną masę wylewamy na herbatniki.
Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 50 minut. Gotowy sernik powinien być sprężysty na wierzchu i ścięty. Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem i wylewamy na wierzch sernika. Pieczemy jeszcze 10 min. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy na kolejne 10 min. Po tym czasie otwieramy piekarnik i zostawiamy sernik do wystudzenia. Na koniec dekorujemy startą mleczną czekoladą.