Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na pyszny sernik przygotowany na cieście kruchym
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić na jednolitą masę w trakcie wyrabiania dodać jeszcze dwie łyżki mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Po przygotowaniu wstawić ciasto do lodówki
Przygotować masę serową, do miski wbić jajka wsypać cukier i zmiksować na jednolitą masę następnie dodać resztę składników bez wiórek i zmiksować na jednolitą masę
Jak już wszystko przygotowane na dno blaszki 33/23 wyłożonej papierem ułożyć większą część ciasta ponakłuwać go i wylać na to cały twaróg a na twaróg posypać wiórki i wyłożyć resztę ciasta
Przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 minut i piec 60 minut do ładnego zarumienienia wierzchu, na dno piekarnika wstawić miskę z wodą. Po upieczeniu ostudzić i udekorować dowolnie