Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia, wilgotny a jednocześnie chrupiący i bardzo smaczny.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 54
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 16
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 810
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 54
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 16
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, zagnieść ciasto i od razu wyłożyć posmarowaną cienko olejem formę o wymiarach 25/35 cm. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiec przez 12 minut aż lekko się zrumieni. Ostudzić. Składniki na masę serową włożyć do misy miksera i ucierać około 12 minut. Brzoskwinie osączyć na sicie a owoce pokroić w kostkę Masę serową wylać na podpieczone ciasto, na niej rozłożyć pokrojone brzoskwinie. Ubić białka z cukrem, na koniec dodać proszek budyniowy . Ubijać jeszcze minutę by składniki dobrze się połączyły. Wyłożyć równomiernie pianę na masie serowej z brzoskwiniami. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec godzinę w 175 stopni z funkcją góra/dół. W połowie pieczenia - sernik nakryć papierem do pieczenia by płatki za bardzo się nie przyrumieniły. Po upieczeniu, piekarnik wyłączyć , uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do ostygnięcia. Nigdy nie opada.