Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia, wilgotny a jednocześnie chrupiący i bardzo smaczny.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 187
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104531
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 342
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 187
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104531
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 342
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9052
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, zagnieść ciasto i od razu wyłożyć posmarowaną cienko olejem formę o wymiarach 25/35 cm. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiec przez 12 minut aż lekko się zrumieni. Ostudzić. Składniki na masę serową włożyć do misy miksera i ucierać około 12 minut. Brzoskwinie osączyć na sicie a owoce pokroić w kostkę Masę serową wylać na podpieczone ciasto, na niej rozłożyć pokrojone brzoskwinie. Ubić białka z cukrem, na koniec dodać proszek budyniowy . Ubijać jeszcze minutę by składniki dobrze się połączyły. Wyłożyć równomiernie pianę na masie serowej z brzoskwiniami. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec godzinę w 175 stopni z funkcją góra/dół. W połowie pieczenia - sernik nakryć papierem do pieczenia by płatki za bardzo się nie przyrumieniły. Po upieczeniu, piekarnik wyłączyć , uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do ostygnięcia. Nigdy nie opada.