Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, kruche ciasto z posmakiem orzechów laskowych, masa serowa i polewa czekoladowa. :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5607
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9462
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 217
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5607
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9462
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 217
Składniki
Zagnieść wszystkie składniki na ciasto. Wylepić ciastem dno formy. Schować blaszkę do lodówki na godzinę. Po tym czasie podpiec spód przez 30 minut w 160°C. W ty czasie zrobić masę serową. Wszystkie składniki wymieszać mikserem, do dokładnego połączenia składników. Masę wylać na podpieczony spód. Włożyć z powrotem do piekarnika, piec 1 godzinę. Wyjąć i zostawić do ostygnięcia. Podgrzać wszystkie składniki oprócz wody w rondelku na najmniejszej mocy palnika, dodać wodę do pożądanej konsystencji. Polać sernik przestudzoną polewą, można ją rozprowadzić na całej powierzchni i posypać posiekanymi orzechami laskowymi. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :)