Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, kruche ciasto z posmakiem orzechów laskowych, masa serowa i polewa czekoladowa. :)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 42
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 556
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 118
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 335
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 42
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 556
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 118
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 335
Składniki
Zagnieść wszystkie składniki na ciasto. Wylepić ciastem dno formy. Schować blaszkę do lodówki na godzinę. Po tym czasie podpiec spód przez 30 minut w 160°C. W ty czasie zrobić masę serową. Wszystkie składniki wymieszać mikserem, do dokładnego połączenia składników. Masę wylać na podpieczony spód. Włożyć z powrotem do piekarnika, piec 1 godzinę. Wyjąć i zostawić do ostygnięcia. Podgrzać wszystkie składniki oprócz wody w rondelku na najmniejszej mocy palnika, dodać wodę do pożądanej konsystencji. Polać sernik przestudzoną polewą, można ją rozprowadzić na całej powierzchni i posypać posiekanymi orzechami laskowymi. Zostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :)