Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu serniczek na szczególną okazję.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99513
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99513
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5801
Składniki
Wykonanie: Twaróg dokładnie zmielić, najlepiej trzykrotnie.
Dodać 8 jajek, 4 żółtka, masło i cukry, dodając je stopniowo podczas ucierania. Następnie dodać kilka kropli aromatu.
Sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem, boki obsypać wiórkami, a spód wyłożyć piernikami.
Zalać masą serową.
Piec w temperaturze 160 stopni przez 1 godzinę. Kroić po całkowitym wystudzeniu placka.