Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu serniczek na szczególną okazję.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Twaróg dokładnie zmielić, najlepiej trzykrotnie.
Dodać 8 jajek, 4 żółtka, masło i cukry, dodając je stopniowo podczas ucierania. Następnie dodać kilka kropli aromatu.
Sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem, boki obsypać wiórkami, a spód wyłożyć piernikami.
Zalać masą serową.
Piec w temperaturze 160 stopni przez 1 godzinę. Kroić po całkowitym wystudzeniu placka.