Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na nadchodzący sezon truskawkowy propozycja sernika na zimno ;)
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Dno okrągłej formy wyłożyć papierem do pieczenia, poukładać biszkopty. Ser zmiksować z cukrem pudrem i jogurtem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Do masy serowej stale miksując wlać likier i zahartowaną żelatynę. Gotową masę przelać na biszkopty i ciasto schować do lodówki na ok. 45 min.
Następnie na wierzchu poukładać plasterki umytych i osuszonych truskawek. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Gdy galaretka zacznie tężeć przelać na truskawki. Ciasto schować do lodówki na całą noc.
Następnie wyciągnąć z formy i zajadać :) Smacznego!