Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z herbatników nie wymaga dużej pracy przy pieczeniu kruchego spodu. Wystarczą ci proste składniki i wolna chwila w kuchni!
tortownica o średnicy ok. 20 cm
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19921
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243763
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19921
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243763
Składniki
Herbatniki pokrusz drobno.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubij ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę.
W misce wymieszaj oba serki, dodaj budyń waniliowy i proszek do pieczenia, przesiewając przez sito. Stopniowo dodawaj ubite żółtka i pianę z białek, delikatnie mieszając aż masa będzie jednolita.
Tortownica o średnicy ok. 20 cm wysmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Na dnie rozłóż pokruszone herbatniki, a na nie wylej masę serową. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz przez 60 minut, aż wierzch sernika będzie złocisty, a boki zaczną odchodzić od formy.