Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z herbatników nie wymaga dużej pracy przy pieczeniu kruchego spodu. Wystarczą ci proste składniki i wolna chwila w kuchni!
tortownica o średnicy ok. 20 cm
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21668
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 205
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21668
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 205
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
Składniki
Herbatniki pokrusz drobno.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubij ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę.
W misce wymieszaj oba serki, dodaj budyń waniliowy i proszek do pieczenia, przesiewając przez sito. Stopniowo dodawaj ubite żółtka i pianę z białek, delikatnie mieszając aż masa będzie jednolita.
Tortownica o średnicy ok. 20 cm wysmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Na dnie rozłóż pokruszone herbatniki, a na nie wylej masę serową. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz przez 60 minut, aż wierzch sernika będzie złocisty, a boki zaczną odchodzić od formy.