Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na spodzie z herbatników nie wymaga dużej pracy przy pieczeniu kruchego spodu. Wystarczą ci proste składniki i wolna chwila w kuchni!
tortownica o średnicy ok. 20 cm
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 538
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 171
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 538
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 171
Składniki
Herbatniki pokrusz drobno.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubij ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę.
W misce wymieszaj oba serki, dodaj budyń waniliowy i proszek do pieczenia, przesiewając przez sito. Stopniowo dodawaj ubite żółtka i pianę z białek, delikatnie mieszając aż masa będzie jednolita.
Tortownica o średnicy ok. 20 cm wysmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Na dnie rozłóż pokruszone herbatniki, a na nie wylej masę serową. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Piecz przez 60 minut, aż wierzch sernika będzie złocisty, a boki zaczną odchodzić od formy.