Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik ze śliwkami na owsianym spodzie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327861
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327861
Składniki
Tortownica 18 cm. Spód. Wszystkie składniki miksujemy i masą wylepiamy spód tortownicy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Ser miksujemy z kremówką, cukrem, proszkiem budyniowym, i skórką z limonki. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy tylko do połączenia się składników. Masę serową wylewamy na spód.
Pozbawione pestek śliwki kroimy w plastry i koliście układamy na serniku.
Sernik pieczemy w 160 C przez 60 minut, potem możemy zwiększyć do 170 i piec jeszcze kilka , kilkanaście minut. Sernik doskonale smakuje z musem żurawinowym.