Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni. Najlepiej smakuje z sezonowymi owocami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
spód; 16 jasnych i słodkich herbatników 100 g. masła Masło roztopić i wymieszać z dobrze pokruszonymi ciasteczkami. Powstanie mokry piasek. Wyłożyć dno blachy, uprzednio wyłożone papierem do pieczenia. masa serowa; 500 ml. śmietanki 30% 600 g. sera białego z wiaderka 3 łyżki żelatyny 1 szklanka cukru pudru Żelatynę zalewamy zimną wodą, w takiej ilości aby tylko jązakryła. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie kładziemy na małym ogniu i rozpuszczamy. Nie dopuszczamy do zagotowania, gdyż żelatyna straci swoje właściwości. Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy stopniowo ser biały i rozpuszczoną zimną ! żelatynę. Żelatynę musimy najpierw zahartować i dodać do niej trochę ubitej śmietanki. Masę serową wylewamy na spód z ciastek. galaretka; 2 galaretki krystaliczne 1/2 kg truskawek. Galaretki rozpuszczamy w/g przepisu na opakowaniu, jednak w mniejszej ilości wody, o 1/2 szklanki. Pokrojone truskawki układamy na masie z sera i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto umieszczamy w chłodnym miejscu, aby stężało.