Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż piekę dużo ciast, domownicy za nim nie przepadają. Za to ze smakiem zjadają serniczki na zimno. Wymyślam więc różne wersje by zadowolić ich podniebienia.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Galaretki wiśniowe rozmieszać z gorącą wodą i odstawić do przestygnięcia. Kiedy zaczną gęstnieć - wylać na dno tortownicy i wstawić do lodówki na 15 minut.
Do misy miksera włożyć miękkie masło, ser z wiaderka i zmielony twaróg. Miksować do połączenia się składników. Zmniejszyć obroty miksera , wlać śmietankę, syrop z brzoskwiń, sok z cytryny i lekko tężejące galaretki cytrynowe z dodatkiem żelatyny. Wyłączyć mikser i dodać pokrojone brzoskwinie. Całość delikatnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Ponownie wstawić do lodówki na 15 minut by masa serowa zgęstniała.
Na masie serowej rozłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę agrestową.