Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania sernik na zimno z galaretką i owocami.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4162
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1153
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1326
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4162
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1153
Składniki
Galaretkę wsypać do 0,75 litra wrzątku i odstawić na około jedną minutę, aby żelatyna napęczniała. Następnie dokładnie wymieszać. Naczynie z galaretką wstawić do zimnej kąpieli wodnej, aby szybciej wystygła.
Ser wymieszać dokładnie z cukrami.
Żelatynę zalać czterema łyżkami wody i odstawić na około minutę, następnie podgrzać krótko w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Żelatyna powinna się całkowicie rozpuścić.
Do rozpuszczonej żelatyny dodać łyżkę sera przygotowanego w etapie 1 i natychmiast dokładnie wymieszać, następnie w ten sam sposób dodać kolejne trzy łyżki sera.
Żelatynę przygotowaną w etapie 3 dodać do reszty sera i natychmiast wymieszać, aby nie powstały grudki.
Ser przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią aluminiową, na wierzchu ułożyć owoce. Całość wstawić na około 40 minut do zamrażarki, aby owoce i wierzch sernika lekko się zmroziły, co przyspieszy tężenie galaretki.
Chłodną, tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta i wstawić na około 30 minut do zamrażarki. Po tym czasie ciasto jest gotowe do podania.