Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni kiedy mamy ochotę na coś słodkiego...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13193
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2549
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3691
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4652
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13193
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2549
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3691
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4652
Składniki
Kruszymy ciastka, dodajemy roztopione masło , układamy na średniej blaszce- wkładamy do lodówki. Następnie szykujemy galaretkę według opisu na opakowaniu + dodajemy łyżeczkę żelatyny. Odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg, śmietanę oraz cukier miksujemy dodajemy żelatynę rozrobioną wcześniej w gorącej wodzie. Mieszamy a następnie wylewamy masę na blaszkę i ponownie wkładamy do lodówki na ok 1godzinę. Wyjmujemy ciasto z lodówki posypujemy borówkami i wylewamy galaretkę (tylko nie ciepłą!) czynność tą wykonujemy powoli i starannie, tak aby nam twaróg nie wypłynął. Wkładamy do lodówki na dobę, a przynajmniej do rana następnego dnia. Smacznego