Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni kiedy mamy ochotę na coś słodkiego...
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2978
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2978
Składniki
Kruszymy ciastka, dodajemy roztopione masło , układamy na średniej blaszce- wkładamy do lodówki. Następnie szykujemy galaretkę według opisu na opakowaniu + dodajemy łyżeczkę żelatyny. Odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg, śmietanę oraz cukier miksujemy dodajemy żelatynę rozrobioną wcześniej w gorącej wodzie. Mieszamy a następnie wylewamy masę na blaszkę i ponownie wkładamy do lodówki na ok 1godzinę. Wyjmujemy ciasto z lodówki posypujemy borówkami i wylewamy galaretkę (tylko nie ciepłą!) czynność tą wykonujemy powoli i starannie, tak aby nam twaróg nie wypłynął. Wkładamy do lodówki na dobę, a przynajmniej do rana następnego dnia. Smacznego