Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik na zimno - cieszy oko :) czekoladowy spód + warstwa jagodowa + warstwa malinowa + galaretka mus z wiśni :), dla miłośników serników na zimno w sam raz! przepis pochodzi z blogu "gotuję, bo lubię"
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 997
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 629
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4050
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 66
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 997
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 629
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4050
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 66
Składniki
1. jajka ubić z cukrem na puszystą masę 2. dodać pozostałe składniki i miksować jeszcze pół minuty - do chwili połączenia się składników (ciasto wychodzi dość gęste) 3. tortownicę/blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać do niej ciasto 4. piec ok. 15 min w 180 st. lub do suchego patyczka, potem wystudzić 5. wystudzony biszkopt nasączyć sokiem lub kompotem
1. żelatynę (25 g) rozpuścić w 50 ml wrzątku 2. Jagody zmiksować 3. jagody połączyć z serem, śmietanką, cukrem i olejem 4. na koniec dodać lekko przestudzoną żelatynę i dokładnie zmiksować (żeby nie było grudek) 5. masę przelać na biszkopt i wstawić do lodówki na około 45 minut by masa zastygła.
1. w identyczny sposób przygotować masę malinową (dlatego należy składniki przygotować w podwójnej porcji) 2. masę malinową przelać na zastygnięty sernik jagodowy i ponownie umieścić w lodówce
1. wydrylowane wiśnie zmiksować na mus 2. wodę zagotować i rozpuścić w niej galaretki 3. galaretki wlać je do musu wiśniowego 4. kiedy masa wiśniowa zacznie tężeć wlać ją na zastygnięty sernik i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia (najlepiej na noc)
SMACZNEGO! * przed podaniem kawałki sernika można udekorować owocami :)