Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sobie wymyśliłam przepyszne ciasto, z miłą chęcią podam wam przepis bo naprawdę wyszło cudowne, broń boże nie przechwalam się bo ja nie z tych ale jak mi wyjdzie coś co sama wymyślę to aż serce się raduje. Z czystym sumieniem polecam to ciasto gorąco. Jest proste w wykonaniu a smak niebo w gębie tak to się mówi prawda. Kto raz go zrobi nie będzie mógł się oprzeć pokusie aby zrobić raz jeszcze.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Do miski dodać jajka z cukrem i ubić mikserem na puszystą masę. Do ubitej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i również zmiksować do połączenia się masy jajecznej z mąką.
Gotowe ciasto przelać do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 15 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Biszkopt studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, ostudzony wyjąć z papieru.
Przygotować ananas lub inny owoc czyli odlać syrop od owoców. W międzyczasie ubić bitą śmietanę w pół szklanki mleka.
Twaróg zmielić maszynką razem z margaryną, dodać cukier, zmiksować do połączenia się cukru z twarogiem. Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować dodać do ubitego twarogu ze śmietaną cztery pokrojone drobno krążki ananasa oraz zimna galaretkę.
Wszystko razem zmiksować.
Biszkopt przekroić na dwa placki. Jeden placek położyć w tortownicy do góry dnem, nasączyć go sokiem z ananasa.
Na nasączony biszkopt wylać gotową masę serową.
Przykryć drugim plackiem biszkopta również go nasączyć. Położyć całe plastry ananasa na nasączonym biszkopcie i zalać tężejącą się galaretką ( każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody ).
Gotowy sernik wstawić do lodówki aby stężał.
Sama wymyśliłam i nie żałuję wyszedł przepyszny, polecam dla gości i nie tylko. Wszystkie fotki będą na moim blogu.