Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sobie wymyśliłam przepyszne ciasto, z miłą chęcią podam wam przepis bo naprawdę wyszło cudowne, broń boże nie przechwalam się bo ja nie z tych ale jak mi wyjdzie coś co sama wymyślę to aż serce się raduje. Z czystym sumieniem polecam to ciasto gorąco. Jest proste w wykonaniu a smak niebo w gębie tak to się mówi prawda. Kto raz go zrobi nie będzie mógł się oprzeć pokusie aby zrobić raz jeszcze.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2836
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2836
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Do miski dodać jajka z cukrem i ubić mikserem na puszystą masę. Do ubitej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i również zmiksować do połączenia się masy jajecznej z mąką.
Gotowe ciasto przelać do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 15 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Biszkopt studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, ostudzony wyjąć z papieru.
Przygotować ananas lub inny owoc czyli odlać syrop od owoców. W międzyczasie ubić bitą śmietanę w pół szklanki mleka.
Twaróg zmielić maszynką razem z margaryną, dodać cukier, zmiksować do połączenia się cukru z twarogiem. Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować dodać do ubitego twarogu ze śmietaną cztery pokrojone drobno krążki ananasa oraz zimna galaretkę.
Wszystko razem zmiksować.
Biszkopt przekroić na dwa placki. Jeden placek położyć w tortownicy do góry dnem, nasączyć go sokiem z ananasa.
Na nasączony biszkopt wylać gotową masę serową.
Przykryć drugim plackiem biszkopta również go nasączyć. Położyć całe plastry ananasa na nasączonym biszkopcie i zalać tężejącą się galaretką ( każdą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody ).
Gotowy sernik wstawić do lodówki aby stężał.
Sama wymyśliłam i nie żałuję wyszedł przepyszny, polecam dla gości i nie tylko. Wszystkie fotki będą na moim blogu.