Sernik na biszkopcie budyniowym z czekoladą.Sernik na zimno z galaretką i brzoskwiniami, wyszedł orzeźwiający i pyszny.
Sernik na zimno na biszkopcie z galaretką i brzoskwiniami
Składniki
- BISZKOPT BUDYNIOWY Z CZEKOLADĄ:
- -6 jajek -200 g. cukru -3 budynie waniliowe -1 łyżka mąki tortowej
- -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g. gorzkiej tartej czekolady
- NASĄCZENIE:
- -410 g. dżemu brzoskwiniowego -1/2 szklanki gorącej wody
- MASA SEROWA:
- -1 kg. sera z wiaderka -400 g. jogurtu greckiego
- -330 ml. śmietanki 30 % -220 g. cukru pudru
- -35 g. żelatyny -3/4 szklanki wody
- OWOCE: -1 puszka brzoskwiń -820g.
- GALARETKA:
- -sok z brzoskwiń +woda do 1 l. -3 galaretki brzoskwiniowe
Składniki
- BISZKOPT BUDYNIOWY Z CZEKOLADĄ:
- -6 jajek -200 g. cukru -3 budynie waniliowe -1 łyżka mąki tortowej
- -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g. gorzkiej tartej czekolady
- NASĄCZENIE:
- -410 g. dżemu brzoskwiniowego -1/2 szklanki gorącej wody
- MASA SEROWA:
- -1 kg. sera z wiaderka -400 g. jogurtu greckiego
- -330 ml. śmietanki 30 % -220 g. cukru pudru
- -35 g. żelatyny -3/4 szklanki wody
- OWOCE: -1 puszka brzoskwiń -820g.
- GALARETKA:
- -sok z brzoskwiń +woda do 1 l. -3 galaretki brzoskwiniowe

Etapy przygotowania
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką.Dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po upieczeniu, obrócić na ręcznik i zdjąć papier. Ostudzić i ponownie włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.

nasączenie-Dżem rozmieszać z gorącą wodą i posmarować biszkopt.

masa- Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Ubić ser z jogurtem, śmietanką i pudrem.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na biszkopt.

owoce-Brzoskwinie odsączyć, pokroić w plasterki i ułożyć na masie serowe. Ciasto schłodzić.

galaretki- Sok z odsączonych brzoskwiń, dopełnić wodą do 1 l. Zagotować, odstawić i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać na brzoskwinie. Ciasto przetrzymywać w lodówce.

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 85

Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17837
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 459
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 5459

Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2845
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 85

Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17837
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 459
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 5459

Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2845



Składniki
- BISZKOPT BUDYNIOWY Z CZEKOLADĄ:
- -6 jajek -200 g. cukru -3 budynie waniliowe -1 łyżka mąki tortowej
- -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g. gorzkiej tartej czekolady
- NASĄCZENIE:
- -410 g. dżemu brzoskwiniowego -1/2 szklanki gorącej wody
- MASA SEROWA:
- -1 kg. sera z wiaderka -400 g. jogurtu greckiego
- -330 ml. śmietanki 30 % -220 g. cukru pudru
- -35 g. żelatyny -3/4 szklanki wody
- OWOCE: -1 puszka brzoskwiń -820g.
- GALARETKA:
- -sok z brzoskwiń +woda do 1 l. -3 galaretki brzoskwiniowe
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką.Dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po upieczeniu, obrócić na ręcznik i zdjąć papier. Ostudzić i ponownie włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
nasączenie-Dżem rozmieszać z gorącą wodą i posmarować biszkopt.
masa- Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Ubić ser z jogurtem, śmietanką i pudrem.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na biszkopt.
owoce-Brzoskwinie odsączyć, pokroić w plasterki i ułożyć na masie serowe. Ciasto schłodzić.
galaretki- Sok z odsączonych brzoskwiń, dopełnić wodą do 1 l. Zagotować, odstawić i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać na brzoskwinie. Ciasto przetrzymywać w lodówce.
Najsmaczniejszy serniczek na zimno, pycha :-)
Pyszota :-)
Pyszny! zrobilam sie glodna od patrzenia :)
Uwielbiam ;-D
Pychotka, podziwiam same pyszne ciasta :)