Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na biszkopcie budyniowym z czekoladą.Sernik na zimno z galaretką i brzoskwiniami, wyszedł orzeźwiający i pyszny.
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 14481
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 14481
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką.Dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Po upieczeniu, obrócić na ręcznik i zdjąć papier. Ostudzić i ponownie włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
nasączenie-Dżem rozmieszać z gorącą wodą i posmarować biszkopt.
masa- Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Ubić ser z jogurtem, śmietanką i pudrem.Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na biszkopt.
owoce-Brzoskwinie odsączyć, pokroić w plasterki i ułożyć na masie serowe. Ciasto schłodzić.
galaretki- Sok z odsączonych brzoskwiń, dopełnić wodą do 1 l. Zagotować, odstawić i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać na brzoskwinie. Ciasto przetrzymywać w lodówce.