Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z brzoskwiniami i serkami homogenizowanymi.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Biszkoptami wykładamy blaszkę, ja niekiedy uzyskiwałam podwójną warstwę biszkoptów. Przygotowujemy masę serową. Rozpuszczamy żelatynę zgodnie z instrukcją z opakowania (50ml zimnej wody i 100 ml wrzątku). Miksujemy ją z serkami i 50 ml syropu brzoskwiniowego i wylewamy na biszkopty. Schładzamy do stężenia. Przed całkowitym stężeniem lekko wciskamy brzoskwinie. Przygotowujemy galaretki w niecałej ilości wody zalecanej na opakowaniu (ok.700-800ml). Po ostudzeniu wylewamy ją na ciasto w ten sposób, aby nie przykryła całkiem brzoskwiń. Roztapiamy czekolady w kąpieli wodnej. Do tutki papierowej wlewamy czekoladę i dekorujemy pszczółkę. Wkładamy w każdą po dwa płatki migdałów robiąc skrzydła. Schładzamy.